#tolto

 

Elektromos autó vásárlási tippek töltő szempontból

2016-12-01

Szerintetek milyen autót érdemes venni töltő szempontból? Pár éven belül Leaf-et akartam volna magamnak (kisautók nem jönnek be annyira), de így, h szinte csak az EU szabványok terjednek, már nem vagyok biztos. Marad az Ampera-e (az még nagyon tetszik), de mire az 3-4 éves lesz... :) Miért nem lehet mindenkié egyforma szabványú? Ezt mikor fogják felismerni, h hátráltatja az elterjedést?

Posztoló:

 

15 válasz érkezett:

Zoltán Balázs: Gondolom a töltőállomások telepítése befolyásolja a környezet vásárlását!

 

Imre Szücs: Zoe. Nem is kérdés. :-)

 

András Fischer: Ma Magyarországon sokkal elterjedtebbek a CHAdeMO állomások, mint a CCS. Én elképzelhetőnek tartom, hogy ez a CCS téma csupán egy nagy lufi.

 


Milyen elektromos autót vegyek?

2016-11-23

Nagyon gondolkodom elektromos autóban eddig Leaf, zoe ioniq ami tetszik, lényeges hogy àtlagban megyek napi 180 km ebből 100km a pálya az irodám előtt van Elmü töltö oszlop, mi lenne a jó vàlasztás? Leaf ugye 250 km tud valósan ugye 150 km de lassan tölthető a zoe gyorsan tölt valós hatótávról amiben pákya is van nem tudok az ioniqról meg szinte semmi csak ami eddig meg jelent hogy 280 km de valósan ő is csak 180km tud na és itt az új ampera az is tetszik csak még itthon nem kapható

Posztoló:

 

4 válasz érkezett:

Szpisják Adrián: Hasonló cipőben járunk. Én várnék ( várok ) a helyedben pár hónapot amíg lesznek tapasztalatok az opelről és a hyundairól. És nem utolsó sorban élőben ki tudod probálni.

 

András Fischer: Mit értünk az alatt, hogy a Leaf lassan tölthető? :)

 

András Fischer: Ampera-e max 2017 végén lesz Magyarországon hivatalosan, de inkább 2018. ZOE-ból most Párizsban dobták ki a nagyobb akkus változatot. http://zoldautok.hu/2016/09/29/derult-egbol-villamcsapas-itt-az-uj-renault-zoe/

 


200 km naponta elektromos autóval - lehetséges?

2016-11-22

Sziasztok! Érdekelne mit gondoltok a felvetésről... jó ötlet és erre tart a jövő vagy elhibázott gondolat. Most költözünk családi házba és új ház lévén, nem hagy nyugodni a gondolat: legyen napelem a tetőn. Utánajártam számolgattam... és a kapacitástervezésekor jutott először az eszembe az elektromos autó... központi kérdés lenne mivel napi fix 200km-t utazok (évi kb 40ezer km), ami csak tankolásban közelít a 100.000Ft hoz havonta. Vajon megéri-e kiépíteni, és nem kellene gyorstöltő mert az éjszaka alatt úgyis feltöltene ha 200km-en durván 25-30kW fogyna el. Ami sarkalltos hogy melyik autó tud ennyit egy töltéssel menni, nyáron klímával, télen fűtéssel autópályán...

Posztoló:

 

15 válasz érkezett:

András Fischer: Autopalya alatt a 130as tempot ertjuk?

 

Dani Vendel Jakab: Hát annyit nem szoktam menni. Alap 110, persze egy egy elzőzéskor belefutok 140be is, de tempomattal megyek most is.

 

András Fischer: Opel Ampera-e esetleg, de inkabb Tesla Model S.

 


Otthoni gyorstöltés energiaigénye

2016-11-21

Sziasztok! Arról tud valaki hitelt érdemlően infot adni, hogy egy otthoni gyorstöltőnek milyen energia igénye van? Pl. nekem itthon 3x16A-em van, de ez jórészt ki van használva. Tehát nyilván kapacitás bővítés is kell hozzá ami plusz költség.

Posztoló:

 

6 válasz érkezett:

Szpisják Adrián: http://villamtolto.hu/szolgaltatasaink/ - itt leírtuk, hogy milyen teljesítményű töltőhőz milyen igényeknek kell megfelelni.

 

Györgyi Andrea Major: No igen a háztartási igényem felül kell megtervezni a töltést, és ez jelentős bővítéssel jár együtt

 

István Bagó: Vagy éjjel töltesz, amikor úgysincs fogyasztás. Ráadásul arra még kedvezményt is lehet kérni, ha vezérelt áramot használsz.

 


Magyarországi töltőhálózat térkép és lista

2016-11-20

Valakinek van magyarországi teljes töltőhálózat térképe vagy listája? Olyan, amin mindegyik fel van tüntetve és nyilvános. Köszi.

Posztoló:

 

6 válasz érkezett:

Rizmajer László: Én az alábbi 4 applikációból szoktam összevadászni a töltőpontokat: e-kWh, e-tankstellen finder, Next charge, ChargeMap

 

Zoltan Aszodi: Köszi. Ebből csak egyet ismertem.

 

Viktória Anna Romeisz: PlugShare eleg alapos

 


1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17   


Összesen 82 találat

 

Iratkozz fel heti hírlevelünkre

Érdekelnek az elektromos autók? Heti hírlevelünkkel mindig képben leszel a legújabb elektromos autó trendekkel!

* kötelező kitölteni