#nissan

 

Az első hónap tapasztalatai egy holland 5 éves használt nissan leaf-el

2017-04-20

Az első hónap tapasztalatai egy holland 5 éves használt nissan leaf-el Egy honap alatt sikerült 2700km-ert autóznunk vele. Amikor vettük 23000 km volt benne ez azt jelenti, hogy nem sokat használták előtte. A márkaszervizben az akkumulátor ellenőrzésnél mindenhol a maximális pontszámot kapta egyet kivéve, hogy sokat tárolták magas töltöttséggel. Vételkor mind a 12 kapacitás jelzője meg volt. Most az intenzív használat után már csak 11 van meg belőle, ami szerintem is reális egy 5 éves autóban(Hatótávban a 12kapacitás és a 11 kapacitás jelző között nem vettem észre különbséget, valószínűleg pont a határon volt). 10C fokos környezeti hőmérsékletnél országúti használatban reggel 145km-es hatótávot szokott kijelezni. Az átlag fogyasztásom 12-13kwh/100km között szokott alakulni. A tegnapi nap adott egy kis ízelítőt, hogy majd mi vár ránk a következő télen. 1C és hóesés+ fűtés jelentősen csökkenti a hatótávot, szerintem 2/3-a elehet a 10C fokoshoz képest. Mentem vele hosszabb utakat is mint például sóskút-siófok(2x90km), Sóskút-Dömös (2x75km), Sóskút-Vác-M3-gablini(105km). Tapasztalatom szerint 10C-15C-fokos környezeti hőmérséklet mellett országúton közlekedve (80km/h - 55km/h) nagy biztonsággal 110-120km-es utat lehet teljesíteni(kíméletes vezetéssel). A leghosszabb utunk során (105km) még maradt 3 pálcika a kapacitás jelzőből.(A régebbi Leaf-ek még nem jelzik százalékosan az akkumulátor kapacitást.) Költség része: 2700km-re elköltöttem volna egy hónap alatt 70eFt-ot ha benzint tankoltam volna. Az áram költségem vegyesen otthon+munkahely+ingyenes töltésekkel 5eFt körül alakult(Otthoni fogyasztás növekedés). Egy hónap minden közlekedési igényünket meg tudtuk oldani egy elektromos autóval (Némi odafigyeléssel és tervezéssel). Remélem hasznos volt azok számára akik hasonlón gondolkodnak. Még annyit tennék hozzá, hogy az autóval semmilyen műszaki jellegű problémánk nem volt.

Posztoló:

 

11 válasz érkezett:

Szabó Zoltán: Nagyon szépen köszönöm a beszámolót, én mindig szívesen olvasok hasonlókat, bármilyen e-autóval kapcsolatban! :)

 

Dóra Bürger: Köszönöm enis. Nem emlékszem, 24 vagy 30 kw?

 

Bálint Szita: 24kw-os, és nincs benne hőszivattyú. A fűtéssel akkor lehet a legtöbbet spórolni, ha még reggel a töltőbe bedugva előfűti magát.

 


Kap CSS csatlakozót az új Nissan Leaf?

Kap CSS csatlakozót az új Nissan Leaf?

2017-04-11

Úgy néz ki, hogy igazuk lett azoknak akik arra tippeltek, hogy nem fog CCS-es csatlakozót kapni.

Posztoló:

 

5 válasz érkezett:

Barek Péter: Vagy ennyire jól álcázzák a stratégiát.

 

Varsányi Szabolcs: Ez sajnos Type1 marad.....nem normálisak! Marad az egyfázisú töltés.

 

Ernő Szép: Katasztrófa. Kuka az autó így sajnos. Marad az új Zoé és a Tesla Model3

 


Nissan Leaf-ben hogy lehet nullázni a km számlálót?

2017-04-09

Sziasztok! Nissan Leaf-ben hogy lehet nullázni a km számlálót? Szeretném, ha az A megmaradna a B pedig mindig a napi megtett km mutatná.

Posztoló:

 

1 válasz érkezett:

Siska Mátyás: Trip-et hosszan nyomod azon amelyiken állsz

 


Nissanok is rendelkeznek IP tanusitvannyal?

2017-04-07

Ugye a Nissanok is rendelkeznek IP tanusitvannyal? Esik egy kicsit es kene villamtoltenem... (e-NV200)

Posztoló:

 

7 válasz érkezett:

Bárány Péter: Ajaj...

 

Viktória Anna Romeisz: A garazst felajanlom szivesen, de csak konnektor van....

 

Péter Csipke: https://youtu.be/nvp6pc9D2sU

 


Nissan Leaf vásárlás előtt mire érdemes figyelni?

Nissan Leaf vásárlás előtt mire érdemes figyelni?

2017-04-03

Elsősorban a Szakiktól szeretném kérdezni, hogy Nissan Leaf vásárlás előtt mire érdemes figyelni, hová érdemes elvinni átvizsgáltatni az autót (Budapesten), illetve EU és USA modell között milyen különbségek vannak. Egyáltalán érdemes-e USA modellel foglalkozni, vagy teljesen felejtős a garanciavesztés miatt? A válaszokat / segítséget előre is köszönöm! :)

Posztoló:

 

9 válasz érkezett:

Bálint Szita: Szerintem nem érdemes USA modellt venni, mivel azokban a navigációt és egyéb dolgokat nem lehet európai környezetre könnyen átalakítani. Én elvittem márkaszervizbe a vásárlás előtt. Ott azt mondtá...

 

Zoltán Zsolt Vári: Ha rendben van az eloelet a navi kivetelevel ugyanugy hasznalhato. Van ismerosnek USA modell, 3eve hasznalja, semmi gond vele.

 

János Szatmári: Arról se feledkezz el, hogy az eu modelleknél figyelj, hogy legyen benne aksi! Sokszor nincs!

 


1    2    3    4    5    6   


Összesen 29 találat

 

Iratkozz fel heti hírlevelünkre

Érdekelnek az elektromos autók? Heti hírlevelünkkel mindig képben leszel a legújabb elektromos autó trendekkel!

* kötelező kitölteni