#lehetne

 

BMW i3 milyen töltővel lehet tölteni?

2017-07-30

Sziasztok! Egy olyan problémàm lenne hogy Érdrol indulva Siofokra szeretnek menni egy baratom nyaralojaba par napra i3-as BMW vel. A problema csak az hogy ahogy lattam a PlugShare-n nem igazan lattam a kornyeken megfelelö gyorstoltot csak lassut. Nem igazan vagyok tisztaba az I3 tolto csatlakozojával de meg tudnátok mondani hogy a Type 2 22kw os toltovel lehetne tölteni? Tudom h az se "gyors tolto" de gyorsabb mint amit a 220 ba dugok. Vagy esetleg mas megoldast a kornyeken? Mert a szallason nem tudom tolteni... koszi szepen elore is!

Posztoló:

 

17 válasz érkezett:

Helén Kulics: Veszprémben van villám és gyors töltő, Siófokon van 1-2 szállodâban már gyors töltő, külsősök is használhatják, persze ezek fizetősek.

 

Helén Kulics: M7 Székesfehérvárnál a sztráda mellett közvetlen van egy gyorsétteremnek gyors töltője.

 

Helén Kulics: Balatonfüreden is van több gyors töltő. Fizetősek, asszem.

 


Tud valaki ajánlani Ausztriában olyan helyet, ahová elektromos autóval is el lehetne jutni, és lehetne túrázgatni a hegyekben?

2017-05-23

Kedves Klubtársak! Tud valaki ajánlani Ausztriában olyan helyet, ahová elektromos autóval is el lehetne jutni, és lehetne túrázgatni a hegyekben? Megfizethető árú panzió/szoba is megfelel, ha valakinek van ilyen tapasztalata, útvonalterve (töltési lehetőséggel). Köszönöm a válaszokat!

Posztoló:

 

6 válasz érkezett:

Steven Black: Teslával bárhová eljutsz :)

 

Reichmesz Ádám: Csak 1 sima Nissan 150 km a max :-(

 

Dömötör Zoltan: St.Veit an der Glan,Karintia.A megújúlók kisvárosa,Klagenfurt és a Wörthi tó mellett.☺

 


Sikeres volt az állami elektromos autó támogatás?

2017-04-03

Ma 15:20 körül hallottam az info rádióban egy riportot, melyben elhangzott egy illetékes embertől - sajnos a nevét nem hallottam - hogy összesen csak 48 db elektromos autót adtak át az e-mobi pályázat kapcsán. Hol lehetne visszahallgatni a műsort, hogy pontosan mi is hangzott el? Ami biztos, hogy szó volt arról, hogy ez messze elmarad attól a mintegy 1100-as darabszámtól, amit a tavalyi 2 milliárd ft támogatás lehetővé tett volna. Idén pedig elvileg 3 milliárd Ft a rendelkezésre álló keret. Ez azt jelenti, hogy az 5 milliárdból 3333 db 1.5milliós támogatást lehetne adni. azaz ennyi elektromos kocsit lehetne támogatással értékesíteni. Egyébként én végig csináltam a pályázati procedúrát és egyszerűen szégyen ahogy megalkották a teljes folyamatot. Nekem az elején elment tőle a kedvem, de bennem volt a "csak azért is végigcsinálom" hangulat. Majd ha lecsillapodtak bennem az indulatok - így több mint 1 hónap után is - majd megírom. Egy biztos, hogy nem mondható el, hogy vállalkozó-barát lenne a folyamat.

Posztoló:

 

13 válasz érkezett:

Ősi Péter: Várom a történetet! Érdekelne a bürikratikus procedúra folyamata!

 

Egry Gábor: Megdöbbentő számok . De az is ,hogy több hetes procedura, miért kell ezt igényelni, miért nem jár autómatikusan. Arról nem is beszélve, haszmálhatóbb ötlet lett volna a 0 %- os á...

 

Attila Sztankó: Mi az elsők között voltunk és még tavaly év végén megkaptuk a jóváhagyást. Igaz, a kezdeti ötletek után nem szórakoztunk céggel, hanem magánszemélyként intéztü...

 


Leaf vagy Zoe , francia bérelt akkumulátoros Zoét hogyan lehetne megvásárolni ?

Leaf vagy Zoe , francia bérelt akkumulátoros Zoét hogyan lehetne megvásárolni ?

2017-03-16

Sziasztok ! Autó vásárlás előtt állok. Használt elektromos autót szeretnék vásárolni kb. 4M-5M között. Napi megtett távolság 4 személlyel max. 60km-90km. Honnan (mobile,autoscut24,használtautok) és milyen autót ajánlotok ? Leaf vagy Zoe , francia bérelt akkumulátoros Zoét hogyan lehetne megvásárolni ? Köszönöm szépen a válaszokat !

Posztoló:

 

20 válasz érkezett:

Imre Szücs: Szia! A mp-emet láttad anno a kérdésben?

 

Gólya Berci: Én a Renaultnak azt a kicsi két személyes elektromos autóját akartam németországból. Ott már egy ideje árulják. Azért nem.engedték be mert magyarban nem lehet hozzá aksit bérelni. ...

 

Zsók József: A nissannak van szervize, és a hatótáv is több mint a rendelté.

 


Szabad e szükség esetén vontatni az autót?

2017-03-01

Azt szeretném kérdezni Leaf-hoz értő kollégáktól: szabad e szükség esetén vontatni az autót? A könyv azt írja, hogy hívjunk trélert. A szervizben is azt mondták, mert a vontatáskor tönkre mehet az egyenirányító dióda, állítólag. DE ha üresbe teszem, el tudom gurítani a kocsit mindkét irányba, bár nem túl könnyen! És valamelyik cikkeben azt olvastam, hogy lehet vontatni, sőt ilyenkor vissza is tölt az autó. Nyilván nem volt üresben, és nem a Leaf-ról írtak, az is biztos. Kíváncsi vagyok a véleményekre, mert vontatóhorog van a kocsihoz, és bátrabban lehetne tervezni a hazautat esetenként.

Posztoló:

 

17 válasz érkezett:

Tóth József: -hegyről lefelé is lehet menni,akár kilómétereket is,és ilyenkor tölti az akkut ,nincs ez a távolság se korlátozva..... -ugyanez a szitu van ,ha húzzák az autódat....

 

Gábor Szabó: Persze hogy tölt a lejtőn is, még sem ajánlják vontatást...

 

Tóth József: G.SZ.-nem az a kérdés,hogy ki mit ajánl,hanem,hogy ártalmas é a vontatás....-nem árt az autónak-

 


1    2   


Összesen 7 találat

 

Iratkozz fel heti hírlevelünkre

Érdekelnek az elektromos autók? Heti hírlevelünkkel mindig képben leszel a legújabb elektromos autó trendekkel!

* kötelező kitölteni