#erv

 

Nissan Leaf vs. Peugeot Ion

2017-03-01

Heló mindenki, elektromos autó vásárlás előtt állok, és pár kérdésem lenne! Peugeot IOn ( vagy bármelyik klónja) és a Nissan leaf van terítéken számomra. 4-5 éves modelleket néztem mert azok vannak számomra elérhető ár kategóriában! A kérdéseim: -Az országszerte található gyors töltök ingyenesek, és kompatibilisek? (Mert nem szeretnék úgy járni hogy épp élerek egyhez és nem tudok "tankolni"? -Az akkumulátorok élettartama kilométer vagy év függő hogy milyen àllapotban van? Kb hány évig kilométerig szokták bírni? És milyen árban van ha cserélném? -Mik áz általános szerviz igények, és mibe kerül? -A műszaki vizsga ugyan úgy megy/ ugyan annyiba kerül, mert ugye itt nincs CO mérés? -Mik az átírás költségei? -De a legfontosabb előre láthatólag egy 5 éves autó elmegy még 5 évet kb? Előre köszönöm a válaszokat, és bocsánat ha valami ilyet kérdezetem ami másnak evidens, de csak 2-3 napja olvasgatok, és ezekre a kérdésekre nem találtam választ!

Posztoló:

 

4 válasz érkezett:

Ernő Szép: Válaszok: - Ennél a két típusnál igen. - Mindkettő számít, 12 - 14 évig vagy 250 - 300 ezer km-ig bírják, a kapacitásuk fokozatosan csökken, nem mennek tönkre egyik pillanatról a ...

 

Borteleki Szabolcs: Nagyon köszi a gyors válaszokat

 

Varsányi Szabolcs: Átírási kölség, önkormányzati adó nincs.

 


Mennyibe kerül kb egy benzines kisautó (Citroen C3-s 2004-es) elektromosra alakítása?

2017-02-11

Üdv! Mint új tag érdeklődnék. Mennyibe kerül kb egy benzines kisautó (Citroen C3-s 2004-es) elektromosra alakítása? Anyag, munkadíj, tervek, stb. Évek óta LPGs autóink vannak, s majd pár év múlva szeretnénk tovább lépni az elektromos autózás irányába. Családi házban lakunk, vidéken, 220v-s hálózatunk van itthon. A C3-t (van mellette egy Xsara Picasso is, szintén LPGs) munkába járásra használjuk, napi 50 km távon. Van értelme átalakíttatni, vagy inkább fektessünk be egy gyárilag elektromos autóba? Előre is köszi a tanácsokat.

Posztoló:

 

14 válasz érkezett:

András Fischer: András Tukora a Te embered.

 

Gergely Szládek: C3 ból létezik gyári villanyos. Átalakítás a "megszokott" menetdinamikájú paraméterekre csak az meghajtó akkublokk 1,5 Millió akksi+ motor+vezérlő+töltő stb.... De arra tényleg András tud választ adni.

 

András Tukora: 20kwh akkuval (ez elég kb 130km-re) 3,5millió. 40kwh (260km) akkuval kb5,5millió. Az autó alacsony értéke miatt nem érdemes ennyit invesztálni bele. Bár ennyiből nem tudsz venni elektromos autót így még meg is é...

 


Fiat 500e vásárlás információk

2017-01-28

Üdv mindenkinek! Köszönöm a befogadást. Fiat 500e vásárlása van tervben Budapesten belül szaladgálni. Feleségemnek ez tetszik. Hol érdemes venni? Itthon vagy kintről? Mire kell figyelni a vásárlásnál? Hol érdemes, egyáltalán érdemes átnézetni? Van belőle többféle? Néztem a hahun, ott a példányok motorterét és belsejét nézve láttam különbségeket. Akkuk meddig mennek el? Honnan tudom az akkuk állapotát ellenőrizni? Anennyiben cserelni kell egyszer az akkumlátorokat, milyen költséggel jár? Bocsánat a sok kérdésért! Nem akarok belenyúlni egy vacakba. Előre köszönöm a tanácsokat!

Posztoló:

 

5 válasz érkezett:

Ernő Szép: USA modellt érdemes választani, mert az 24 kWh-s akkumulátorral rendelkezik és egy fázisú, 6.6 kW-os beépített AC töltővel. DC töltési lehetőség nincs az autón. Hivatalos márkaszervize nincs, a Fiat ...

 

Árpád Dobszai: Én nem merném megvenni. Fiat500-ból csak benzineset, arról semmi rosszat nem tudok elmondani!

 

Ernő Szép: Csak annyi, hogy tankolni kell, zajos és füstöl. Nem parkol ingyen és adókat, illetékeket is kell rá fizetni.

 


Tud valaki olyan cégről, aki üzleti alapon tervez villámtöltő hálózatot telepíteni itthon?

2017-01-27

Tud valaki olyan cégről, aki üzleti alapon tervez villámtöltő hálózatot telepíteni itthon? Pletyka, hír, stb?

Posztoló:

 

6 válasz érkezett:

András Tukora: Na az egy szép bRigád lehet. :-)

 

András Fischer: Spar, Lidl, MOL

 

Cziglán András: Itthon elvileg, pénzt nem lehet még kérni, bár percdíjas számlázást semmi sem tíltja

 


Greengo parkolási anomáliák - elállnak?

2017-01-11

A GreeGo-s anomália margójára: Hiába jelenthetem be és kérvényezhetem a töltőhelyet az általuk megadott számon, lényegében nem történik semmi. A srác kedves volt, azt mondta, tud írni egy e-mailt (!), de egyszerűbb, ha én írok. Innentől a többi teoretikus, magánvélemény. Feltételezem ezt feldolgozzák, majd felhívnak valakit, aki kijön, majd eláll az autóval. Én ezt mind megvárom mellette vészvillogóval, mohón dörzsölve a tenyerem, hogy mindjárt szívhatom az ingyen áramot. Addig persze semmi dolgom, főleg amiért jöttem, egy idő nélküli dimenzióba kerülök. Az én autóm megy benzinnel is, ezért ezt túlélem és az egom sem sérül. De van, akinek nem megy. Ő így járt.

Posztoló:

 

3 válasz érkezett:

Zotmund Pal: Ez gyors töltő vagy sima ELMŰ

 

Krisztian Neuer: Post scriptum Még mindig ott áll, pedig lehet, hogy a világító zöld LED az autó csatijánál azt jelenti, hogy feltöltött. Egyébként Out of Service az autó, ha telefonálsz, ez ...

 

János Szatmári: Én írtam egy panasz levelet az ELMŰ nek tegyétek ti is. remélem szerződést bontanak velük.

 


1    2    3    4    5    6   


Összesen 26 találat

 

Iratkozz fel heti hírlevelünkre

Érdekelnek az elektromos autók? Heti hírlevelünkkel mindig képben leszel a legújabb elektromos autó trendekkel!

* kötelező kitölteni